Välkommen till JURA!


Boutredning II

-avancerad kurs-


Konferenssal


En av hotellets fem restauranger

Kursort:

Kreta, Aquila Rithymna Beach Hotel, Rethymnon,  
3 - 10 okt. 2020.

Föreläsare:

Göran Lind, professor, författare till Sambolagen m.m. En kommentar (2013) och jämte Gösta Walin till Kommentaren till Ärvdabalken, Del I, 2016 och Del II, 2017.

Tid:

Veckokurs: 36 timmar undervisning.

Målgrupp:

Kursen, som är en avancerad kurs, vänder sig till dem som sysslar med boutredning och som vill hålla sig à jour med rätts-utvecklingen och nå en högre kompetensnivå i boutredning, bo-delning och arvskifte. Bouppteckning behandlas på grund-kursen, se Boutredning I.                                               

Kursinnehåll:

Äganderätt och dold äganderätt vid dödsfall. Obehörig vinst, förutsättningsläran och skälighetslösningar. Bodelning: Fördel-ningseffekter av ÄktB 12:2. Avtal om kvotdelar. Arvskifte: Bas-beloppsregeln i konkurrens med testamente och laglotts-anspråk. Sekundosuccession: Avancerade kvotdelsberäkningar vid ökningar och minskningar av boet. Konkurrens mellan allmänna arvs-fonden, testamentstagare och släktingar. Laglottsproblem och jämkning av testamente. Försäkringsfrågor (bl.a. jämkning och kvotdelar). Värderingsproblem. Effekter av generationsskiften av företag och jordbruk. Komplicerade beräkningar av lotter vid förskott på arv och förstärkt laglottsskydd. Skydd för och emot särkullbarns anspråk. Bodelning och arvskifte efter avliden sambo samt fördelningseffekter av olika testamenten. Rättsgrunder i och utanför Sambolagen. Internationella dödsbon (EU:s-arvsförordning och bodelningsförordning). Ny rättspraxis.

Undervisning:

Föreläsningar varvas med gruppövningar. Ett 50-tal praktikfall löses.

Dokumentation:

Kurspärm med ett 50-tal övningsuppgifter och lösningar till dessa, samt annat material som täcker de ovan angivna ämnena ämnena.

Kursavgift:

14 900 kr (ej moms) och inkluderar undervisning och doku- mentation.

Resa, kost, logi:

Charterresa med Apollo från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till Aquila Rithymna Beach Hotel, som är ett femstjärnigt hotell med utmärkta konferensfaciliteter och komfort. Pris per person i dubbelrum med halvpension vari ingår en fantastisk frukostbuffé, samt efter fritt val antingen lunch eller middag: Från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn 9 900 kr. Priset inkluderar även mat ombord på flyget samt direkttransfer till och från hotellet för JURA gruppen. Tillägg all-inclusive ultra: 3900 kr. Tillägg för havsutsikt 1900 kr per rum. Enkelrumstillägg (dubbelrum för eget bruk): 3 100 kr. Familjemedlemmar kan medtagas. 

Avbokning:

Avgiften för avbokning av kursen är 1000 kr efter anmälan, halv kursavgift efter 3 juni och hel kursavgift efter 3 augusti. För avbokning av resan gäller researrangörens allmänna villkor. Avbeställningsskydd enligt Apollos regler som redovisas på deras hemsida (gäller resa och logi): 249 kr. 

 


Antikens Knossos


En av hotellets pooler

Hotellets egen strand

En av hotellets tennisbanor

Fritid:

Ledigt 12-16 varje dag samt en hel dag (onsdag 7/10). Hotellet är beläget vid stranden och har 5 pooler, gratis solstolar och parasoller, allt i vattensport, gymnastik, fitnesscenter, tennisbanor, fyra restauranger, underhållning, egna butiker, internetcafé, frisör, lekpark och kyrka på enormt hotell-område med exklusiv miljö. Utflykter till antikens kultur och Kretas natur.
Taxiavstånd till gamla stan i Rethymnons, som har mängder av affärer och mysiga restauranger. 

Hotellets hemsida: http://www.aquilahotels.com/NEW/EN/index.php?p=2_50

Diplom:

Varje kursdeltagare som på ett tillfredsställande sätt fullgjort kursen erhåller ett diplom.

 

© JURA  |  P.O. Box 1946 |  SE-751 49 Uppsala  | Tel: +46 (8) 582 432 24
Design: JURA  |  Drift & Produktion: Wikinggruppen