Välkommen till JURA!


             

        Entreprenad och process

                     

              Vy över Neapel med Vesuvius i bakgrunden 

Kursort:

Neapel, Italien. 

Föreläsare:

Professorn och f.d. justitierådet Torgny Håstad. 

Datum:

20 - 23 april 2018.  

Målgrupp:

Kursen vänder sig till advokater, bolagsjurister, bankjurister, domare och andra som sysslar med affärsjuridik och som vill fördjupa sitt tänkande inom den kommersiella kontraktsrätten, särskilt entreprenadrätten och skiljedomsrätten. 

Hotellets föreläsningssal "Posilippo" där kursen kommer hållas.

Kursinnehåll:

På kursen diskuteras ett antal entreprenadrättsliga ansvarsproblem – som alla har generellt kontraktsrättsligt intresse – med ingående analys av vissa HD-avgöranden under senare år samt behovet av revision av AB:s bestämmelser. Vidare behandlas rättegång och skiljeförfarande i kommersiella tvister med inriktning på åberopandekrav i fråga om fakta och rättsregler och därmed sammanhängande materiell processledning. Effekten av HD:s avgöranden i det s.k. emissionsgarantimålet (NJA 2016 s. 107; se JT 2016-17 s. 605 ff. och 2017-18 s. 137 ff.) samt Stockholms handelskammares skiljedomsinstituts nya regler om nationella och internationella skiljeförfaranden kommer att diskuteras.

Dokumentation: 

Kurspärm med lagstiftning, förarbeten, rättspraxis och annat material som täcker de ovan angivna frågorna.

Kursavgift:

Avgiften för kursen är 10 900 kr exkl. moms och inkluderar, förutom undervisning och dokumentation även konferensluncher och kaffebufféer.  

Piazza Plebiscito med kyrkan San Francesco di Paola och det kungliga slottet är beläget endast 500 meter från kurshotellet som ligger nere vid havet invid den pittoreska småbåtshamnen och Castel dell'Ovo.

Resa, kost, logi :

Flyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till Neapel. Konferensen äger rum på hotell Royal Continental Napoli som ligger nere vid havet mittemot Castel dell'Ovo och samtidigt inom gångavstånd från Piazza Plebiscito och det kungliga slottet. Hotellet har en takterass med egen pool designad av den berömde italienske arkitekten och designern Gio Ponti. Se länk nedan till hotellets hemsida: http://www.royalgroup.it/royalcontinental/en 

Pris för flygresa, transfer samt tre nätter i superior dubbelrum med havsutsikt för enskilt bruk inkl. frukostbuffet, från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn är 9 500 kr. 

Familjemedlemmar kan medtagas. Pris för flygresa, transfer samt del i superior dubbelrum med havsutsikt tre nätter inkl. frukostbuffet, från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn är 4 900 kr. 

Fritid:

Varje kursdeltagare disponerar förstås sin egen fritid. JURA arrangerar dock på lördag eftermiddag en guidad tur till det världsberömda Pompeii - den antika staden som begravdes i aska från vulkanen Vesuvius utbrott år 79 e. Kr och vars unikt välbevarade ruiner ger besökaren en känsla av att tiden har stått stilla. Möjligheter finns även att på söndagen göra en tur till den natursköna ön Capri eller till det charmiga Sorrento med sin branta kust. Snabbfärjorna dit tar endast 50 respektive 30 min. Även staden Neapel är sevärd och kurshotellet är beläget i det mest attraktiva hörnet av staden i närheten av Piazza Plebiscito och det kungliga slottet.  

Pompeii med Vesuvius i bakgrunden.

 

Nyligen restaurerad väggmålning från "Villa of the mysteries" i Pompeii. 

Utsikt från Capri

Avbokning: Avgiften för avbokning är 1000 kr efter anmälan, halv kursavgift och halv kostnad för resa och hotell från den 1 januari och full kostnad för kurs, resa och hotell från den 1 februari.
 
© JURA  |  P.O. Box 1946 |  SE-751 49 Uppsala  | Tel: +46 (8) 582 432 24
Design: JURA  |  Drift & Produktion: Wikinggruppen