Välkommen till JURA!


   Grundfrågor i avtals-    och kontraktsrätten  

               

                 JURA:s kurshotell  "Hotel Bristol Vienna" med operahuset i förgrunden.

Kursort:

Wien, Österrike, 4 - 7 oktober 2019.

Föreläsare:

Professor Torgny Håstad 

Tid:

Kurs 4 okt. e.m., 5. okt. heldag 6 okt. f.m. 7 okt. avslutning. 

Målgrupp:

Kursen vänder sig till advokater, bolagsjurister, bankjurister, domare och andra som sysslar med affärsjuridik och som vill fördjupa sitt tänkande! 

Kursinnehåll:

                                       En av hotellets konferenssalar

I kursen, som omfattar 12 timmar, kommer följande frågor att tas upp med utgångspunkt i
HD:s praxis under de senaste åren:

        -        tillitsfullmaktens fundament och gränser

        -        reklamationsskyldighet utan lagstöd eller bara en allmän passivi-
                 tetsregel

        -        felbedömning vid köp av fastighet, bostadsrätt och entreprenad-
                 avtal. 

        -        avhjälpandeskyldighet och ersättning för självhjälp vid fel; skade-
                 ståndsskyldighet eller inte, åtkomstkostnader och beräknade
                 kostnader

        -        felaktiga förutsättningar vid entreprenadåtaganden

        -        obehörig vinst som allmän rättsgrundsats

        -        jämkning av ansvarsbegränsningar

        -        indirekt skada i köplagen och standardkontrakt

        -        kopplade kontrakt och krav mot bakre led

Föreläsaren Torgny Håstad är professor i civilrätt och f.d. justitieråd

                                             "The Bristol Lounge"

Dokumentation:

Kurspärm med lagstiftning, förarbeten, rättspraxis och annat material som täcker de ovan angivna frågorna.

Kursavgift:

Avgiften för kursen är 10 900 kr (ej moms) och inkluderar, förutom undervisning och dokumentation även välkomstdrink, konferenslunch, och kaffebufféter.  

Resa, kost, logi : 

                          Deluxerum med  utsikt över operahuset 

Flyg från Stockholm och Köpenhamn till Wien. Konferensen äger rum på det luxuösa och anrika hotell Bristol Vienna som ligger mittemot operahuset i Wien. Hotellet öppnade 1892 och blev snabbt en samlingsplats för internationella storheter på besök i Wien, bl.a. USA:s president Theodore Roosevelt, kompositören Sergei Rachmaninoff och operasångaren Enrico Caruso. Mest omskrivna är dock prinsen av Wales (senare kung Edward VIII) besök på hotellet tillsammans med sin älskarinna och senare fru "Wallis Simpson" och hotellets finaste svit har idag namnet "The Prince of  Wales Suite".  Länk till hotellets hemsida: http://www.bristolvienna.com/en 

Pris för flygresa, transfer samt tre nätter i dubbelrum (classic) för enskilt bruk inkl. frukostbuffet, från Stockholm och Köpenhamn är 9 900 kr. Tillägg för deluxerum: 1 500 kr.

Familjemedlemmar kan medtagas. Pris för flygresa, transfer samt del i dubbelrum tre nätter (classic och deluxe) inkl. frukostbuffet, från Stockholm och Köpenhamn är 4 900 kr. 

                                       Classic rum  

.

Fritid:                                            

Wien var en viktig centralort i det Tysk-romerska riket under flera århundraden då de Hapsburgska kejsarna höll hov i staden. Från 1804 var Wien formell huvudstad i det Österrikiska kejsardömet och mellan 1867 och 1918 huvudstad i kejsardömet Österrike-Ungern. Från denna tid som kejserlig centralort och senare kejserlig huvudstad stammar mycket av stadens prakt. De tre kejserliga palatsen Schönbrunn, Hofburg och Belvedere är sevärda och populära besöksmål som minner om denna tid.  Wien kan även med god grund beskrivas som den klassiska musikens huvudstad under 1700- och 1800-talen då kompositörer som Wolfgang Amadeus Mozart, Ludvig Van Beethoven, Franz Schubert, Johann Strauss II, Johannes Brahms m.fl. alla levde och verkade i staden och här skrev och uruppförde flera av sina mest berömda verk. Wien är därför förstås ett mecka för den som vill lyssna till klassisk musik. Populära konserter och operaföreställningar ordnas på statsoperan som är belägen endast 50 meter från kurshotellet men även på den berömda Musikverein och på Schönbrunn.
 

Föreställningar på operahuset under kurshelgen
Fredag 4 oktober kl. 20.00, SALOME (Richard Strauss)
Lördag 5 oktober kl. 19.00  A MIDSUMMERNIGHT'S DREAM (Benjamin Britten)
Söndag 6 oktober kl. 19.00  ARIADNE AUF NAXOS (Richard Strauss)

Föreställningar på Musikverein under kurshelgen
Fredag 4 oktober
19:30 Uhr Brahms-Saal, Haydn-Quartett, Haydn • Beethoven
20:15 Uhr Großer Saal, Wiener Mozart Orchester, Wolfgang Amadeus Mozart
Lördag 5 oktober
15:30 Uhr Großer Saal, Wiener Philharmoniker, Christian Thielemann | Anton Bruckner

Wien är även berömt för sin café kultur och endast 75 meter från kurshotellet ligger Hotel Sacher på vars café ni kan njuta av en äkta Sachértårta på den plats där tårtan uppfanns och i den miljö där den först serverades. Flera sevärdheter är förövrigt belägna inom gångavstånd från hotellet. Omkring 600 meter i nordöst ligger Stefansplatsen som domineras av den mäktiga Stefansdomen med sitt berömda ornamenterade tak. Ca 500 meter österut ligger Wiens stadspark som lämpar sig för promenader och joggingrundor. I parken står Johann Strauss II staty i glimrande guld. Schloss Belvedere ligger på en kulle omkring 1 kilometer sydöst om hotellet och för att nå detta kan det vara lämpligt med taxi. I sydlig riktning är det endast 200 meter till Karlsplatzen som har en tunnelbanestation och i vars ände Karlskyrkan tornar i barockskrud. Från Karlsplatzen tar det endast 9 minuter med tunnelbana till Schönbrunn. Västerut på ett avstånd av 400 meter finns Wiens konsthistoriska museum med sin imponerande trapphall och rika samling konst och i nordväst på ungefär samma avstånd ligger palatset Hofburg. I den s.k. vinterridskolan på palatsområdet huserar den världsberömda spanska ridskolan som bjuder på dressyruppvisningar i världsklass med sina vita lippizzanerhästar. Ridskolan har föreställningar kl. 11 på lördag och söndag under kurshelgen och söndagens föreställning är möjlig att besöka även för kursdeltagarna då söndagen är ledig.

Sevärdheter i nordöst som ligger på lite längre avstånd och till vilka taxi eller tunnelbana rekommenderas är bl.a. Hundertwasserhaus vars smågalna expressionistiska stil utgjorde en protest mot 1900-talets funktionalism. Längre norrut ligger nöjesparken Prater med sitt pariserhjul från 1897 som blev världsberömt då det figurerade i den klassiska filmen ”den tredje mannen” från 1949. I parken hålls varje år Wiens Oktoberfest "Wiener Wiesn-Fest" och den pågår för fullt under kursdagarna i Wien så var beredda att skåda många wienare iklädda lederhosens och dirndls - åtminstone i närheten av festivalområdet! 

Wiener Wiesn Fest under kurshelgen

Dörrarna öppnas kl 11.30 och håller öppna till midnatt i tälten eller 01:00 i de alpina stugorna. Festivalen stängs dock tidigt på söndagar (kl. 20). Tillträde till Wiener Wiesn Fest är i princip gratis, men livekonserter i de stora tälten på onsdag till lördagskvällar kräver en entrébiljett, som du kan köpa online på festivalens webbplats.

Sist men inte minst hör det ju till att ha skådat och kanske t.o.m färdats på den vackra och blåa floden Donau som flyter förbi omkring fem kilometer från stadskärnan.  

                                                              
                                    
Den Spanska ridskolan i Wien  

         

                                                             
                                        Konsert på Musikverein 

Avbokningsregler:

Avgiften för avbokning är 1000 kr efter anmälan, halv kursavgift och halv kostnad för resa och hotell efter den 4 juli och full kostnad för kurs, resa och hotell efter den 4 augusti. Kursavgiften faktureras.

 

© JURA  |  P.O. Box 1946 |  SE-751 49 Uppsala  | Tel: +46 (8) 582 432 24
Design: JURA  |  Drift & Produktion: Wikinggruppen